Pere Rodríguez, elegit president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental

21 de setembre de 2023

Aquesta tarda s’ha constituït el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental de la 8a legislatura. L’alcalde de Montmeló, Pere Rodríguez (PSC-CP) ha estat escollit president, amb majoria absoluta i amb el suport de tots els grups politics, per a la legislatura 2023/2027.

Pere Rodríguez, que substitueix en el càrrec Albert Camps, va destacar el compromís personal i de l’ens per “estar al costat de tots els municipis i treballar conjuntament perquè l’oferta pública en matèria de gestió i tractament de residus sigui la més eficient i la més avantatjosa pels consorciats”. Pel que fa als reptes d’incrementar els percentatges de recollida selectiva, el president va afirmar que tenim davant noves normatives que ens obligaran a adoptar mesures importants des del punt de vista econòmic, polític i de gestió. Ens tocarà a tots plegats fer molta pedagogia”, i va recordar que per afrontar-los, l’equip de professionals del Consorci, del que va destacar la seva qualitat i professionalitat, està a disposició dels ajuntaments a l’hora d’implantar nous models de recollida com el porta a porta o el sistema de contenidors tancats –o intel·ligents–. “Estarem al costat dels Ajuntaments.”

En acabar la sessió plenària, els assistents han visitat les obres d’ampliació i millora de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge per conèixer els projectes BioenergyVO i BioVO.