Canovelles ja compta amb una deixalleria més accessible

20 de setembre de 2023

Aquest dimarts s’han inaugurat les noves instal·lacions de la deixalleria de Canovelles. L’espai, que torna a estar obert al públic del del passat 12 de setembre, compta ara amb una plataforma elevada de quatre metres d’ample i dues rampes a banda i banda, que permet tant l’accés de vianants com de vehicles privats, en un únic sentit. D’aquesta manera, es facilita l’abocament de les deixalles directament als contenidors sense necessitat d’accedir al moll dels contenidors pujant les escales, que també s’han condicionat. Les obres també permeten una regulació dels accessos, de l’aforament i de les possibles cues que es puguin donar en aquest l’espai.

L’actuació, té per objectiu fer de la deixalleria un espai més accessible i segur tant pels usuaris com per als treballadors, i ha tingut un cost de 251.982,50 euros, dels quals 144.890,34 euros han estat subvencionats per l’Agència de Residus de Catalunya.

Durant la inauguració, tant l’alcalde de Canovelles, Emilio Cordero, com el president del Consorci, Albert Camps, han destacat la necessitat d’adaptar aquesta deixalleria i han fet una crida a la participació ciutadana. Camps ha explicat que “millorar la gestió dels residus i implicar a la ciutadania en els models de recollida selectiva és el camí per aconseguir els objectius de reciclatge que marca la Unió Europea”   Per la seva part, Cordero ha incidit en el fet que “es tracta d’un servei que l’ajuntament paga a través de l’aportació al Consorci, però que és gratuït per als veïns i que s‘ha d’utilitzar no només pel descompte en el rebut de les escombraries sinó també per la preservació del medi ambient”.

L’horari de la deixalleria

Després de les obres, l’equipament ha recuperat el seu horari d’obertura habitual, que és el següent:

  • Dimarts de 16 a 19 hores
  • De dimecres a divendres de 9.30 a 13.30 hores i de 16 a 19 hores
  • Dissabte de 9 a 15 hores
  • Diumenge de 9 a 14.30 hores