El Consorci s’adhereix a la xarxa H2CAT

14 de març de 2024

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s’ha adherit a H2CAT, la xarxa d’innovació en l’hidrogen renovable, amb l’objectiu de contribuir en una nova via d’optimització de la gestió energètica de la Planta de Digestió Anaeròbica i de Compostatge del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental. A través de la valorització dels seus productes per a la producció d’hidrogen, la planta contribuirà a la descarbonització i la reducció dels gasos d’efecte hivernacle..

H2CAT, neix de les necessitats dels grups de recerca experts en aquesta font d’energia de fer arribar la recerca de manera efectiva al teixit empresarial amb el propòsit d’impulsar la recerca catalana en tecnologies de l’hidrogen. Una xarxa que dona suport als investigadors mitjançant programes de valorització o transferència dels resultats de recerca en la cadena de valor de l’hidrogen a Catalunya. .

Els participants a la Xarxa H2CAT estan coordinats des del centre tecnològic Eurecat, i va ser fundada conjuntament amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Rovira i Virgili (URV), l’Institut Català d’Investigació Química (ICIQ) i l’Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC), en col·laboració amb altres entitats i institucions compromeses amb la sostenibilitat i el potencial de l’hidrogen verd com l’ICMAB, LEITAT i IDAEA-CSIC. Des de la xarxa promocionen la transferència tecnològica a través d’spin-offs i també els projectes col·laboratius amb empreses.