El Consorci en el II Fòrum Aprofitament de l’Energia dels Residus

17 d’abril de 2024

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va participar el passat dimecres 10 d’abril en el II Fòrum Aprofitament de l’Energia dels Residus celebrat a Madrid on destacats professionals del  sector energètic es van reunir per explorar les oportunitats emergents en el camp de la producció de biogàs i biometà a partir dels residus orgànics municipals.

A l’acte, organitzat pel Fòrum de Generadors d’Energia de Residus (fGER) i patrocinat pels seus membres, entre els qual es troba el Consorci, es van abordar els reptes i les oportunitats per a les entitats locals i la visió d’aquestes i dels gestors públics i privats. També es van presentar casos d’èxit i previsió de futur de la producció de biogàs a partir de la fracció orgànica dels residus municipals.

La directora de l’àrea de tractament del Consorci, Vanessa Abad, va explicar el projecte BioEnergyVO d’ampliació i millora del centre comarcal de tractament de Residus del Vallès Oriental que permetrà incrementar la producció de biogàs per a la producció d’electricitat o biometà, a través de la nova planta d’enriquiment del biogàs BioVO. Amb aquesta ampliació també es generarà energia tèrmica que s’aprofitarà per als processos productius de la instal·lació i un compost de major qualitat, apte per a l’agricultura ecològica.

El president del Consorci, Pere Rodríguez, juntament amb el president del fGER, Sergio Cabellos, vans ser els encarregats de clausurar l’acte.