El Consorci presta el servei de recollida PaP a Cardedeu

16 de juny de 2022

Cardedeu va iniciar el dia 15 de juliol la recollida selectiva de residus porta a porta. El servei, que presta el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental mitjançant l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, consisteix en el desplegament de la recollida porta a porta de les fraccions orgànica, paper/cartró, envasos lleugers, tèxtil sanitari i resta.

S’eliminen tots els contenidors de la via pública d’aquelles fraccions que tinguin recollida porta a porta. Només continuen a la via pública els contenidors de vidre i, majoritàriament, a les mateixes ubicacions, menys a les zones rurals que es retiren. També es mantenen els petits de roba i oli domèstic i s’han instal·lat 24 contenidors nous tancats pel tèxtil sanitari que s’han d’obrir amb una targeta identificativa, tot i que aquest residu també es pot llençar a la resta, que es recull un dia per setmana. El servei es complementa amb una àrea amb control d’accés on portar els residus només en cas d’emergència, situada al carrer Pep Ventura, al Polígon Sud.

Cal destacar però, que els habitatges disseminats no tenen el servei de recollida porta a porta, sinó que han de dipositar els residus generats en una àrea tancada amb accés exclusiu per als veïns, situada a la cantonada entre els carrers Caterina Albert-Víctor Català i Joan XXIII.

El municipi s’ha dividit en tres zones de recollida de residus domèstics i comercials:

– Zona blava: La Riera i la Creu, Can Serra, la Granada i Poble Sec.
– Zona verda: Centre i l’Estalvi
– Zona groga: Granada est, Bellavista, Can Montells, Can Canyes, Can Llança, Can Diumer, Bellsolà, Dominics i les Pinedes

El servei de recollida es realitza amb diferents vehicles de la flota de Serveis Ambientals, entre els que es troben camions recol·lectors compactadors de càrrega posterior bicompartimentats de 26 tones, que majoritàriament s’utilitzen quan s’hagin de recollir dues fraccions per dia; camions recol·lectors compactadors de càrrega posterior monocompartimentats de 26 tones; camions monocompartimentats de 18 tones i dimensions més reduïdes per a la zona centre facilitant així la mobilitat pels carrers; i vehicle amb grua de càrrega vertical.

El porta a porta s’estén a 12 municipis

El model de recollida porta a porta s’estén ja a 12  municipis consorciats, en 7 dels quals el servei el presta el Consorci, mitjançant Serveis Ambiental del Vallès Oriental: Martorelles (orgànica, tèxtil sanitari i resta); Sant Antoni de Vilamajor (orgànica, paper-cartró, envasos, tèxtil sanitari i resta); Sant Esteve de Palautordera (orgànica, paper-cartró, envasos, vidre, tèxtil sanitari i resta); Santa Eulàlia de Ronçana (orgànica, paper-cartró, envasos, vidre, tèxtil sanitari i resta); Santa Maria de Martorelles (orgànica, tèxtil sanitari i resta); Castellterçol (orgànica, paper-cartró, envasos, tèxtil sanitari i resta) i ara també cal sumar Cardedeu (orgànica, paper-cartró, envasos, tèxtil sanitari i resta).