El Consorci celebra 25 anys

02 de desembre de 2023

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha celebrat enguany el 25è aniversari de la seva constitució amb un acte al Circuit de Barcelona-Catalunya que va aplegar representants dels ajuntaments consorciats, d’altres institucions i ens que hi col·laboren, així com els presidents que ha tingut l’ens al llarg de la seva història.

Tots ells i els representants dels ajuntaments consorciats van rebre un record commemoratiu obra de la ceramista Roser Nadal, de Lliçà d’Amunt. També es va presentar un vídeo i un llibre commemoratiu.

A la trobada, també hi van participar els treballadors de l’ens i de l’empresa pública Servei Ambientals del Vallès Oriental (Savosa), que, entre d’altres, gestiona la recollida selectiva i la xarxa comarcal de deixalleries. Tots els assistents  van poder fer una visita a les instal·lacions del Circuit, conèixer el tractament de residus, i la deixalleria que hi ha dins de les instal·lacions i que ajuda a fer una separació correcta dels residus que es generen.

Pere Rodríguez, president del Consorci, va recordar que la creació de l’ens va ser “una aposta arriscada fruit de l’acord i la concertació dels municipis de la comarca per gestionar de forma conjunta els residus” en un moment on “eren un problema” per als ajuntaments. Un quart de segle després, la gestió dels residus “ha passat a ser una oportunitat”, va destacar Rodríguez, que també va recordar el potencial que tindran les noves instal.lacions el reaprofitament dels nostres residus, avui, és capaç de generar noves formes d’energia, de crear noves ocupacions laborals i d’esti­mular el creixement econòmic en convertir els residus en recursos valuosos, ja no només per ells mateixos sinó per tot el que podem aconseguir a partir d’ells”.

El president va tancar l’acte dedicant un especial agraïment i reconeixement a totes les persones que l’han precedit en la presidència i que, al llarg d’aquest quart de segle han fet possible que avui estiguem en aquest moment d’especial projecció i en disposició de plantejar oportunitats de futur per a tots els nostres ciutadans i ciutadanes”.