Prova pilot d’un vehicle elèctric de recollida selectiva

11 de desembre de 2023

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental mitjançant la seva empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental S.A.,  posa en marxa una prova pilot amb un model de vehicle de recollida selectiva de càrrega posterior 100% elèctric. La prova, que durarà dos mesos i es realitzarà als municipis de l’Ametlla del Vallès i Cardedeu, es realitzarà amb una unitat que farà la mateixa ruta de recollida que el camió actual per poder comparar els resultats i avaluar la viabilitat d’incorporar aquests vehicles a la flota habitual.

El camió de càrrega lateral, de 26 tones amb capacitat de 21 m³, disposa de dos motors elèctrics, que s’alimenten amb quatre bateries de liti de 264 kWh de capacitat, amb un temps de càrrega estàndard d’aproximadament de 7 hores (la càrrega ràpida es pot fer en 2 hores).

La incorporació progressiva de vehicles elèctrics al servei de recollida selectiva suposarà una millora afegida en la qualitat ambiental del servei; la reducció de les emissions de CO₂ i també una reducció significativa de la contaminació acústica.