El Consorci amb l’esport femení

10 de gener de 2022

Serveis Ambientals del Vallès Oriental, empresa pública del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, ha signat convenis de col·laboració amb el Club Hoquei Patí Bigues i Riells i la Fundació BM Granollers amb l’objectiu d’establir una col·laboració per fomentar la implementació de polítiques públiques d’igualtat de gènere en l’àmbit de l’esport i en el sector dels residus, donar a conèixer les activitats desenvolupades per les tres entitats i establir mesures que permetin desenvolupar una estratègia integral orientada a millorar i equilibrar la situació de les dones i els homes

a les seves organitzacions. Aquests convenis també tenen per objecte promoure  polítiques per a la millora del medi ambient, encaminades a la minimització de residus, al foment de la reutilització i la recollida selectiva i a la valorització dels residus domèstics.

Serveis Ambientals del Vallès Oriental farà una aportació econòmica de 20.000 euros per temporada, per un període de dues temporades (2021-2022 i 2022-2023), a cada entitat, que hauran d’incloure el logotip de l’empresa a l’equipament oficial. Aquestes aportacions es destinaran als equips sènior femení que competeixen a la màxima categoria de les lligues de clubs d’Espanya. En el cas de la Fundació BM Granollers,  la Lliga Guerreres Iberdrola i la Divisió d’Honor Plata Femenina de la RFEB; i en el del CHP Bigues i Riells, a la lliga OK Lliga femenina de la Reial Federació Espanyola de Patinatge (RFEP).

El conveni, destaca el president del Consorci, Albert Camps, “ens ajudarà a fer visible tant al Consorci com a la seva societat, Serveis Ambientals del Vallès Oriental, però també ens permetrà establir la col·laboració i participació en campanyes que promoguin una gestió més sostenible dels residus a la comarca”. Cal remarcar, continua Camps “la tasca que desenvolupen aquests clubs en la promoció de l’esport en general, i de l’esport femení en particular i què la seva trajectòria esportiva el hi dóna una gran projecció nacional i internacional que contribuirà a difondre entre la població els objectius ambientals que promou el Consorci”.

Un dels propòsits a curt termini del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental és elaborar i desplegar un pla d’igualtat de gènere, i avançar cap a la plena igualtat d’oportunitats entre dones i homes. Aquest objectiu, apunta Camps,  “entronca amb el projecte d’esports i igualtat de gènere que impulsen ambdós clubs, com ara, l’equitat en la distribució dels recursos, la comunicació no sexista, la promoció de la participació de nenes, noies i dones, la paritat als equips tècnics i a les juntes directives, fer front a la discriminació de gènere i l’assetjament sexual i el reconeixement i referents femenins”. La tasca d’aquests clubs van més enllà de l’estricta competició esportiva, “fomenten la formació en valors com la igualtat, el respecte i la solidaritat, de la mateixa manera que en el Consorci es promouen projectes que tenen en compte les entitats del tercer sector que treballen per a la integració social dels més desfavorits”.

Els presidents dels dos clubs també han destacat la importància d’iniciatives com aquesta “per ajudar l’esport femení i contribuir a fomentar els valors associats a la pràctica esportiva”. També han destacat que són “entitats compromeses amb el medi ambient i que participen dels mateixos objectius que el Consorci”.