El Consorci estén la recollida de càrrega lateral a Sant Celoni

03 d’octubre de 2022

L’Ajuntament de Sant Celoni millorarà aquesta tardor la recollida de residus i les àrees de contenidors a la via pública mitjançant la renovació de més de 300 contenidors per uns de nous de càrrega lateral.  Aquest sistema permet que la recollida sigui més ràpida i menys sorollosa que amb els antics de càrrega vertical.

La renovació de gran part dels actuals contenidors d´envasos lleugers (groc), de vidre (verd) i de paper i cartró (blau) començarà la setmana vinent. Per poder dur a terme la recollida de residus amb camions de càrrega lateral cal que els contenidors se situïn a la dreta del vehicle en el sentit de la marxa, i és per això que en una vintena de punts caldrà canviar-los de vorera o desplaçar-los a llocs propers.

Alguns  dels objectius principals de la substitució dels actuals contenidors, de càrrega superior, pels nous, de càrrega lateral, és fer més eficient el sistema de recollida i facilitar la separació de residus, per això també s’amplien les freqüències de recollida.

Recollida més ràpida i eficient

La recollida lateral permetrà realitzar una recollida molt més ràpida i amb menys soroll. El conductor del camió no ha de baixar del vehicle per tal de recollir el contenidor sinó que la recollida es realitza de manera automatitzada, disminuint el temps mig de 3 minuts a 1 minut. Un fet, que també reduirà les cues de trànsit i el temps d’espera, especialment en aquelles vies d’un sol carril de circulació.

D’altra banda, l’ampliació de les àrees i la major capacitat dels contenidors de reciclatge, ha d’ajudar a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació de residus.

A més, els contenidors que se substitueixen són de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics. Per tant, la recollida serà més silenciosa, disminuint les molèsties per als veïns.