Prova pilot de recollida selectiva amb contenidors intel·ligents a Montmeló

20 de setembre de 2022

  • S’instal·laran contenidors que s’obriran amb targeta o mitjançant aplicació mòbil, per valorar la viabilitat d’aquest sistema de recollida.

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’ajuntament de Montmeló portaran a terme, a partir del 3 d’octubre, la primera prova pilot del Vallès Oriental amb contenidors intel·ligents per a la recollida de les fraccions d’envasos lleugers, resta i matèria orgànica.

Els contenidors de vidre (verd) i paper i cartró (blau) seguiran tenint el mateix funcionament que abans. A més, el contenidor de la fracció resta només es podrà usar els dimecres i els diumenges, de cara a reduir els residus generats d’aquestes fraccions.

Es tracta de contenidors dotats amb sistemes d’obertura mitjançant una targeta que identifica a l’usuari o mitjançant l’aplicació mòbil Tria, una iniciativa experimental que vol avaluar com l’ús d’aquest sistema pot servir per millorar els índexs de recollida selectiva i, alhora, la implantació́ de sistemes de bonificació́ per a aquelles llars que fan un ús correcte de la separació́ dels residus.

La nova targeta es pot recollir a l’Oficina de Residus, situada a la cantonada entre els carrers Diputació i Timbaler del Bruc, presentant el DNI, el rebut de la taxa d’escombraries i el formulari enviat a totes les llars. El calendari de recollida depèn de la zona on es visqui i està en marxa des de finals d’agost i fins a acabar setembre.

 Més informació: https://www.residusmontmelo.cat/