El Consorci del Vallès Oriental guanya l’Alfons Maíllo de treballs científics de gestió de residus

28 d’octubre de 2016

Es tracta del pòster del projecte RNOVA

D’entre la més de vintena de pòsters presentats al concurs Alfons Maillo, de treballs procedents d’universitats i organismes científics i d’administracions públiques, el més votat ha estat el del projecte RNova que s’ha endut el premi dotat amb 500 euros.

El treball és del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i es tracta d’una iniciativa per a la inclusió laboral de persones amb discapacitat o en risc d’exclusió mitjançant la reutilització d’objectes de segona mà provinents de la xarxa de deixalleries comarcal, que combina la sostenibilitat ambiental i la sensibilitat social.

Aquesta comercialització s’està duent a terme a través de centres especials de treball, membres de la xarxa LISMIVO, que formen i donen feina a persones amb discapacitat.

El projecte Renova suma ja cinc entitats i 7 punts de venda:
Fundació Baix Montseny: comercialitzen els productes als mercats ambulants de Sant Celoni (dimecres), Llinars del Vallès (divendres), Santa Maria de Palautordera (dissabte) i Sant Antoni de Vilamajor (diumenge).
GRUPDEM: té parada cada quinze dies al mercat ambulant de Montmeló que es fa els divendres.
APADIS: La Botigueta, al passeig Andalusia, del barri Bellavista, és el seu punt de venda.
CET Ral: Comercialitza roba i complements a la botiga ubicada al carrer Mas Draper, al barri de Can Bassa, de Granollers.
Dimas: Recupera bicicletes de les deixalleries que es comercialitzaran en els punts de venda de les altres entitats.

Aquest projecte també compta amb la col·laboració de tots els membres de la xarxa LISMIVO i de la Diputació de Barcelona.

Amb el lliurament d’aquest premi s’ha tancat el Congrés Internacional Recuwatt que aquest divendres només ha tingut dues ponències en sessió de matí, en les quals s’han presentat els treballs guanyadors del Call For Papers i s’ha incidit en els conceptes  d’economia circular: un nou model conceptual i econòmic.

La cloenda ha anat a càrrec de l’alcalde de Mataró, David Bote, que ja ha anunciat l’aposta ferma de la ciutat i del Consorci per organitzar la V edició l’any 2018, atès l’èxit tant de participació amb més de 500 inscrits, com de l’elevat nivell de les ponències programades.