Nou vehicle recol·lector compactador

18 de març de 2022

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental incorpora a la seva flota un nou  recol·lector compactador bicompartimentat de càrrega posterior, amb els que es reforçaran els serveis que presta l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental en els municipis de l’Ametlla del Vallès, Bigues i Riells del Fai, Caldes de Montbui, Canovelles, Cardedeu, la Garriga, Granollers, Gualba, la Llagosta, Lliçà de Vall, Martorelles, Mollet del Vallès, Montmeló, Parets del Vallès, la Roca del Vallès, Sant Celoni, Sant Fost de Campsentelles, Sant Pere de Vilamajor, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes, Vilalba Sasserra i Vilanova del Vallès.

Aquest vehicle està equipat amb xassís IVECO AD260SY/PS, i equip recol·lector compactador bicompartimentat GEESINKNORBA model MF300 22H25, de 22 m3 de capacitat, i una longitud total de 9.745 mm. La capacitat de càrrega de l’elevador gran és de 500 kg i la del petit de 175 kg. El cicles es redueixen fins als 20 segons  per a la compactació i fins als 12 segons per a l’elevació, reduint així els temps dels serveis. Com a millores de seguretat disposa d’intèrfon de comunicació entre l’operari sobre estreps i cabina, per facilitar la comunicació; un sistema d’alerta per cansament; càmeres laterals per evitar angles morts en la conducció; insonorització addicional de la tremuja per reduir la contaminació acústica principalment en els serveis de nit, entre d’altres.

L’adquisició d’aquest vehicle, el cost del qual és de 207.500,00 € IVA exclòs, forma part del procés de renovació de la flota de l’empresa pública Serveis Ambientals del Vallès Oriental, SA, per donar cobertura a les necessitats de recollida dels municipis consorciats.