El CGRVO i el CBT organitzen una jornada tècnica dedicada al projecte BioVO en el marc de la Fira EVCde Granollers
10 de maig de 2022
“Del biogàs al biometà, una font d’energia verda i de proximitat. El projecte BioVO” se celebrarà a l’Hotel Ciutat de Granollers el dimecres 25 de maig al matí
Ja estan obertes les inscripcions per assistir a la sessió, que es podrà seguir també via streaming
El projecte comptarà també amb un espai expositiu propi dins el pavelló corresponent a Economia Verda i Circular
El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i el Consorci Besòs Tordera han organitzat per al pròxim 25 de maig la “Jornada Tècnica: Del biogàs al biometà, una font d’energiaverda i de proximitat. El projecte BioVO”, que se celebrarà a l’Hotel Ciutat de Granollers en el marc de la Fira d’Economia Verda i Circular que acollirà el Recinte Firal de la ciutat del 27 al 29 de maig, amb motiu de les Festes de l’Ascensió.
L’objectiu de la jornada és donar a conèixer aquest projecte, desenvolupat per ambdues entitats, i aprofundir en conceptes clau com el paper del biogàs i els avantatges de la seva transformació en biometà.
La sessió començarà a les 9:45 del matí amb benvinguda i presentació a càrrec d’Albert Camps, president del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, i Josep Monràs, president del Consorci Besòs Tordera, que estaran acompanyats per Alba Barnusell, alcaldessa de Granollers.
A les 10 hores s’encetarà el primer bloc de ponències amb la intervenció de Xavier Flotats, Environmental Engineering Universitat Politécnica de Catalunya UPC Barcelona TECH, que dedicarà la seva intervenció a “El biogàs: un gas renovable”.
Seguidament, intervindrà Raquel Iglesias, cap de la Unitat de Biocarburants Avançats i Bioproductes del Centre d’Investigacions Energètiques, Mediambientals i Tecnològiques (CIEMAT), amb “El marco estatal del biogás. Hoja de ruta y abatimiento de huella de carbono”. Per últim, Laia Sarquella, de la Divisió de Gestió Energètica de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), parlarà sobre “El biogás en la transición energética de Cataluña”.
El segon i darrer torn de ponències comptarà amb les intervencions de David Fernández, vicepresident de la Asociación Española de Biogás (AEBIG), amb “Biometano conectado a la red: proyectos de éxito en Europa y España”, i de Cristian Toscano, Lundsby Biogas – Gerent de Vendes amb el cas de la “Planta de Vinkel en Dinamarca”.
Per acabar, Vanessa Abad, directora de l’Àrea de Tractament del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, i Begoña Martínez, cap de Territori del Consorci Besòs Tordera, explicaran als assistents el “Proyecto BioVO”.
Per assistir a la jornada, totalment gratuïta i adreçada principalment a professionals i tècnics d’arreu de l’Estat, cal fer inscripció prèvia en aquest enllaç. La sessió també es podrà seguir via streaming.
El BioVO amb espai propi a la Fira EVC
A més, durant els dies de fira, el projecte disposarà d’un espai expositiu propi, que s’hi ubicarà en un espai conjunt entre els estands del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i el de la Fundació RIVUS, entitat impulsada pel Consorci Besòs Tordera, al pavelló corresponent a Economia Verda i Circular.
Recordem que aquest projecte, que es va presentar en roda de premsa el passat mes d’abril, té per objectiu la generació de biometà, un gas renovable, a través de l’aprofitament de part del biogàs que es genera en els processos de tractament a la Planta de Digestió Anaeròbica i de Compostatge del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i a l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (EDAR) Granollers del Consorci Besòs Tordera.
Per fer possible aquest procés de generació de biometà està prevista la construcció d’una planta d’enriquiment del biogàs o Upgrading en una zona compartida entre els dos consorcis.
El projecte, amb un cost previst de 2.775.000 euros, ha rebut una subvenció d’1.012.944,76 euros per part de l’Instituto para la Diversificación y Ahorro de la Energía (IDAE) a través dels Fons Europeusde Desenvolupament Regional de la Unió Europea (FEDER) en tractar-se d’una iniciativa que afavoreixuna economia baixa en carboni i, per tant, un creixement sostenible. La resta va a càrrec dels dosconsorcis.