El Consorci s’adhereix al Clúster de Bioenergia de Catalunya

01 d’abril de 2022

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental s’ha adherit al Clúster de Bioenergia de Catalunya, una associació sense ànim de lucre que representa el sector professional de la bioenergia a Catalunya i té com objectiu el foment d’un ús sostenible de la bioenergia.

L’adhesió, que es va acordar en la darrera Comissió Executiva del Consorci, destaca l’aposta d’aquest ens per generació d’energies renovables com el biometà generat a partir de la fracció orgànica dels residus municipals, mitjançant un procés de upgrading a nivell industrial. Aquest projecte, previst en les obres d’ampliació de la planta de digestió anaeròbica i de compostatge, permetrà al Consorci aconseguir un model energètic propi, basat en l’energia distribuïda i de proximitat amb un retorn positiu per al territori.

El Consorci i el Clúster també acorden treballar en la realització d’activitats i projectes que permetin impulsar el mercat i estendre l’ús de la bioenergia, així com la millora de la sostenibilitat ambiental i energètica de Catalunya.

Els objectius de la UE pel 2050 contemplen la neutralitat carbònica i pel 2030 la reducció d’un 40% dels gasos d’efecte hivernacle i un increment del 32% de les energies renovables i l’eficiència energètica.