Nous tallers d’iniciació de compostatge casolà: L’orgànica al compostador!

01 de febrer de 2022

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, en el marc de la campanya Aquí no llencem res!, de promoció del compostatge casolà, i en col·laboració amb els ajuntaments de l’Ametlla del Valles, Bigues i Riells del Fai, Castellterçol, Gualba, Lliçà de Vall, Martorelles, Montmeló, la Roca del Vallès, Sant Antoni de Vilamajor, Sant Esteve de Palautordera, Sant Feliu de Codines, Sant Pere de Vilamajor, Sant Fost de Campsentelles, Sant Quirze Safaja, Santa Eulàlia de Ronçana, Santa Maria de Martorelles, Santa Maria de Palautordera, Vallgorguina, Vallromanes, Vilanova del Vallès, organitza tallers gratuïts per fomentar el compostatge casolà.

En aquests tallers aprendrem els conceptes bàsics del procés de compostatge casolà: com s’ha de fer, què s’hi pot posar i què no, com ha d’estar ubicat el compostador, entre altres. Al finalitzar el taller s’entregarà gratuïtament un compostador a aquelles persones que vulguin començar a fer compostatge a casa. Es donarà un compostador per llar fins a esgotar existències.

Les places són limitades i cal inscripció prèvia.

Compostatge casolà

El compostatge casolà permet valoritzar la matèria orgànica que generem a casa i obtenir adob a partir d’aquests residus (restes de fruita, restes vegetals del jardí, peix, carn, etc.). Aquest procés redueix i transforma la matèria orgànica fresca i molt fermentable, com són les nostres restes de menjar, en una matèria orgànica més estable en el temps, que no provoca pudors i no atrau insectes.