Obres d’ampliació i millora a les deixalleries de Montornès del Vallès i Parets del Vallès

26 d’abril de 2024

  • Tancaran els dies 7 i 13 de maig i fins a final d’any

Les obres d’ampliació i millora de les deixalleries de Montornès del Vallès i Parets del Vallès començaran el 7 i el 13 de maig respectivament. Es tracta dels projectes de reforma integral de les seves instal·lacions, aprovat pel Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental a principis d’aquest any i subvencionats parcialment per l’Agència de Residus de Catalunya. La durada prevista dels treballs és de 8 i 6 mesos respectivament, el que implica que les dues deixalleries estaran tancades fins a finals d’any. Es recomana a les persones usuàries d’aquestes instal·lacions que facin ús de les deixalleries més properes o qualsevol altre de les deixalleries comarcals. Les deixalleries més properes a la de Montornès del Vallès són les de Montmeló, Mollet del Vallès i Martorelles; i en el cas de Parets del Vallès, les de Montmeló, Lliçà de Vall, Mollet del Vallès i Granollers Sud.

Les actuacions previstes prioritzen la prevenció, la reutilització i la valorització dels materials amb l’objectiu de fomentar la reutilització i la preparació per a la reutilització i contribuir a la creació d’ocupació verda i afavorir la inclusió social i laboral de persones en risc d’exclusió.

La deixalleria comarcal de Montornès del Vallès acollirà, entre d’altres equipaments destacats, el centre de valorització de residus voluminosos del servei comarcal de deixalleries del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental, així com una botiga de segona mà i una sala polivalent-aula ambiental. També es construirà un nou cobert per a olis, RAEEs i matalassos, i un mòdul de descontaminació d’amiant. El projecte també contempla dues zones de desballestament de voluminosos, la instal·lació de dos rodets trituradors, així com l’ampliació, adequació i millora de les instal·lacions actuals de la deixalleria per tal de fer-la funcional.

A la deixalleria comarcal de Parets del Vallès les actuacions de millora també passen per l’adaptació de la instal·lació per acollir una zona dedicada al projecte RNova, amb una botiga de segona mà i un espai d’intercanvi. Aquesta instal·lació també  disposarà d’una zona de desballestament de voluminosos amb l’objectiu de millorar la valorització i tractament dels residus, i l’ampliació de l’espai per ubicar-hi un rodet triturador i més caixes, que permetrien un increment en la capacitat d’emmagatzematge dels residus i materials.

També s’actuarà en la xarxa de sanejament, d’abastament d’aigua, d’electricitat i enllumenat, en la protecció contra incendis, en la xarxa de pressa de terra i en la xarxa de telecomunicacions.