Estalviem i reduïm residus: DeixaLlibres i RNova

14 de novembre de 2022

Del 19 al 27 de novembre Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La xarxa de deixalleries comarcal acull, del 19 al 27 de novembre la 14a edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022,  que té com a objectius: donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria; fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d’Europa; fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus; i fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

 

Des del Consorci s’han programat les activitats:

DeixaLlibres, molt consolidada entre els usuaris i les usuàries d’aquestes instal·lacions, que promou la reutilització de llibres usats. Ja s’han reutilitzat més de 36.000 exemplar, el que ha permès  evitar 75.600 Kg de Co2, resultat que equival al CO2 que absorbeixen, al dia, 3.4840.480 arbres.

Jo RNova i tu? promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció sociolaboral adherides.

En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a instal·lacions gestionades pel Consorci.

L’agenda d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2022 està disponible al web de l’ARC (https://n9.cl/gj0vu).