Santa Maria de Palautordera canvia els contenidors convencionals pels intel·ligents

16 de setembre de 2024

L’ajuntament de Santa Maria de Palautordera ha iniciat el canvi de contenidors convencionals pels contenidors tancats amb identificació d’usuari amb targeta amb l’objectiu de millorar els percentatges de recollida selectiva i arribar a un 55% l’any 2025.

Per aquest mateix motiu, a partir del mes d’octubre el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental començarà a implementar el canvi de contenidors actuals per uns de nou amb identificació d’usuari que entrarà en funcionament a partir del dia 11 de novembre.

  • El 21 d’octubre a el Virgili, el Temple, Ca l’Abril, Moxerigues, Pont Trencat i Pont Romà.
  • L’11 de novembre al nucli, Can Sala, els Bruguers, Can Pagà i polígons.
  • El 18 de novembre a Can Bosc.

En el municipi, només hi haurà tres fraccions tancades: l’orgànica, la resta i els envasos lleugers; en canvi, el paper-cartró i el vidre romandran oberts.  Al principi, els tancaments estaran inhabilitats i es podran obrir només prement el botó. A mesura que es vagin entregant les targetes per zones, s’aniran activant els tancaments electrònics i per obrir-los, caldrà utilitzar la targeta o l’aplicació mòbil.

Per tal de recollir les targetes haurà de venir el titular del domicili, en cas que no pugui venir, podrà autoritzar a una tercera persona. En el cas dels llogaters hauran de presentar el contracte de lloguer o una autorització, adjunta a la notícia, del propietari.

L’entrega de targetes serà la següent:

Setmana del 30 de setembre: Camí vell de Sant Celoni, 9

Barris del Virgili, Ca l’Abril, Moxerigues, Pont Trencat i Pont Romà.

Setmana del 7 d’octubre: Sala de plens de l’ajuntament

Bruguers, Can Sala i Nucli 1

Setmana del 14 d’octubre: Sala de plens de l’ajuntament 

Zona nucli 2

Setmana del 21 d’octubre: Sala de plens de l’ajuntament 

Zona nucli 3

Setmana del 28 d’octubre: Local social Can Bosc

Can Bosc

Addicionalment, durant les setmanes del 4 i de l’11 de novembre, es podrà passar a recollir les targetes que no s’han entregat pel punt informatiu que hi haurà a la sala de plens. Els disseminats podran recollir la targeta durant qualsevol moment de la campanya.

Santa Maria de Palautordera s’afegeix a la llista de municipis de la comarca que han optat per aquest model de recollida iniciat a Montmeló a la tardor de 202 i que també s’ha implantat a Vilanova del Vallès, Castellcir i Granera.