Nova mescladora de digest per a la Planta de digestió anaeròbica i de compostatge

04 d’0ctubre de 2024

La Planta de digestió anaeròbica i de compostatge, que tracta la fracció orgànica dels residus municipals recollida selectivament a municipis del Vallès Oriental, Maresme i Moianès, instal·larà, en el marc del projecte d’ampliació i millora d’aquesta planta, una mescladora de digest amb material estructurat per a la millora del procés de compostatge.

Amb una capacitat de tractament de 45 m3/h aquest equipament, adjudicat a Bianna Recycling, SL, millorarà la capacitat de compostatge del digest i assegurarà una barreja final homogènia i ben estructurada de manera que el procés d’higienització i maduració per obtenir un compost de qualitat sigui el correcte. Amb la mescladora es reduirà el temps dedicat a l’alimentació i càrrega dels túnels en 2.485 h/any, i es guanyar eficiència mitjançant un estalvi en els costos de personal i en els de la pala. També es  reduiran els costos de manteniment i la despesa de gasoil de 17.395 litres/any, que evitarà l’emissió de 46,72 Teq CO2/a.

La mescladora, té un cost total de 436.425 € i està subvencionat per l’Agència de Residus de Catalunya. Els ajuts provenen dels fons Next Generation de la Unió Europea i s’engloben dins les subvencions per millorar les infraestructures per a la gestió dels residus municipals a Catalunya, en el marc del Pal de recuperació, transformació i resiliència.