Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

Dades 2020
El Consorci reduirà en 10 anys un 50% la petjada de carboni - 1
 • 23.07.21
  El Consorci reduirà en 10 anys un 50% la petjada de carboni
  La petjada de carboni del Consorci, es veurà reduïda de manera considerable gràcies a l’aplicació de les mesures de prevenció i mitigació del pla de millora que s’implementarà al llarg dels propers 10 anys. Aquesta és la conclusió principal a la que ha arribat l’estudi de fi de Grau en Ciències Ambientals realitzat per quatre estudiats de la Facultat de Ciències Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona entre el 22 de març i el 30 de juny.
Jordi Xena, nomenat vicepresident del Consorci
 • 21.06.21
  Jordi Xena, nomenat vicepresident del Consorci
  El Consell Plenari, reunit el 21 de juny i a proposta del president, ha nomenat Jordi Xena, alcalde de Santa Maria de Palautordera, vicepresident del Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental.
CompostVO a les instal·lacions de Pronatur
 • 07.06.21
  CompostVO a les instal·lacions de Pronatur
  Augmenta la demanda del compost provinent de la recollida selectiva i produït a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental entre les empreses del nostre entorn.
El Consorci estrena màquina escombradora
 • 27.05.21
  El Consorci estrena màquina escombradora
  Des d’aquesta setmana el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental compta amb una nova màquina escombradora per a fer les tasques de neteja viària que es duen a terme al Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental, adquisició que permetrà augmentar la capacitat de treball.
Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins
 • 27.04.21
  Les deixalleries distribuiran compost gratuït per a horts i jardins
  Del 2 al 8 de maig - Forma part de les accions de la Setmana Internacional del Compost (#ICAW2021) El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ofereix del 2 al 8 de maig la possibilitat d’aconseguir fins a 50 litres de compost per persona i dia a totes les deixalleries (equivalent a dues galledes). Forma part de les accions incloses en la Setmana Internacional del Compost que se celebra del 2 al 8 de maig (#ICAW2021), que enguany centra la seva temàtica en el cicle de la matèria orgànica: Creix, menja ... COMPOSTA ... Repeteix.
Torna el DeixaLlibres per Sant Jordi a la xarxa comarcal de deixalleries
 • 16.04.21
  Torna el DeixaLlibres per Sant Jordi a la xarxa comarcal de deixalleries
  El Consorci promou la campanya per a la recuperació de llibres usats a la xarxa de deixalleries comarcal. Les 25 deixalleries comarcals i la mòbil tornen a ser, del 20 al 25 d’abril, l’escenari de l’activitat DeixaLlibres, que permet dotar aquestes instal·lacions, durant la diada de Sant Jordi, d’un punt de reutilització de llibres usats provinents de la xarxa de deixalleries comarcal.
El Consorci i la UAB signen un conveni de cooperació educativa
 • 22.03.21
  El Consorci i la UAB signen un conveni de cooperació educativa
  El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental i la Universitat Autònoma de Barcelona han signat un conveni marc de col·laboració educativa per a la realització de pràctiques acadèmiques externes i/o treballs de fi de grau.
Augmenta un 2% les tones de matèria orgànica entrades a la planta
Recollim un 15% més de paper/cartró, vidre i envasos lleugers
 • 18.03.21
  Recollim un 15% més de paper/cartró, vidre i envasos lleugers
  Els residus a les deixalleries també augmenten. Les dades del 2020, referents a la recollida selectiva de les fraccions de vidre, envasos lleugers, paper i cartró, i dels materials gestionats a les deixalleries comarcals, confirmen un creixement general del 9,5%. En conjunt s’han recollit a l’àmbit del Consorci i al llarg d’aquest període 52.522,83 tones, 4.550,52 tones més que l’any 2019 (47.972,31).
Caldes de Montbui se suma a la recollida selectiva mitjançant la càrrega lateral
 • 25.02.21
  Caldes de Montbui se suma a la recollida selectiva mitjançant la càrrega lateral
  Durant aquest mes de febrer el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental en col·laboració amb l’ajuntament de Caldes de Montbui implantarà el sistema de recollida selectiva d’envasos lleugers i paper/cartró mitjançant càrrega lateral al municipi, fet que implica la substitució dels contenidors de càrrega superior pels de lateral.

  Aquest canvi suposarà una recollida més ràpida i eficient, així com un increment de la implementació d’àrees que inclouen les cinc fraccions de reciclatge (paper/cartró, envasos lleugers, vidre, orgànica i resta).

  Caldes de Montbui disposarà d’un total de 268 contenidors per a la recollida selectiva, 131 de paper/cartró i 137 d’envasos lleugers, 22 contenidors més que actualment, el que suposa un increment del 55% de capacitat. La inversió és de de 310.938,96 € (IVA inclòs).

  Recollida més ràpida i eficient
  El sistema de recollida per càrrega lateral escurça el temps en què el camió buida el contenidor (de 3 minuts a 1 minut) i, per tant, genera menys cua de trànsit al darrera. A més, aquesta operació és menys sorollosa, ja que els nous contenidors són de plàstic, a diferència dels actuals que són metàl·lics, també tenen més capacitat, característica que contribueix a evitar els desbordaments i mantenir més netes les àrees d’aportació, que es netejaran en el mateix moment en què es fa la recollida dels contenidors.

  + municipis se sumen a la càrrega lateral
  El sistema de recollida mitjançant càrrega lateral que el Consorci ja presta als municipis de Montmeló, Mollet del Vallès, Granollers, Canovelles, la Llagosta, Parets del Vallès, la Roca del Vallès i ara Caldes de Montbui, s’estendrà el proper mes de maig als municipis de Gualba i Vilalba Sasserra.
Nous horaris de la xarxa de deixalleries durant el període de Nadal
El Govern aprova una subvenció de 38 milions d’euros per millorar la planta de tractament de la fracció orgànica
Més de 340 objectes reutilitzats durant la Setmana Europea de la Prevenció de Residus
El Consell Plenari del Consorci aprova el pressupost d’ingressos i despeses per a l’any 2021
CARTELL RNOVA
El Consell Plenari aprova inicialment els preus públic per a l’any 2021
FOTOS DADES 2019
DADES FRACCIÓ ORGÀNICA
2h
Pàgina de resultats:    1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ...  Següent >>

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal