Mapa web    A-  A+     en  es        

Notícies

15.12.20

El Govern aprova una subvenció de 38 milions d’euros per millorar la planta de tractament de la fracció orgànica

El Govern aprova una subvenció de 38 milions d’euros per millorar la planta de tractament de la fracció orgànica
Ampliar en una finestra emergent
L'objectiu és ampliar la capacitat de tractament de la planta fins a les 80.000 tones anuals

El Govern de la generalitat ha aprovat aquest dimarts 15 de desembre una subvenció de 38 milions d’euros destinada a ampliar i millorar la planta de tractament de la fracció orgànica del Centre Comarcal de Tractament de Residus del Vallès Oriental. Es tracta d'una aportació que fa l'Agència de Residus de Catalunya al Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental per finançar la primera etapa del projecte. La subvenció ja havia estat aprovada per unanimitat com a pas previ pel Consell de Direcció de l'ARC el passat 22 d'abril. Els treballs estan previstos al Pla Territorial Sectorial d'Infraestructures de Gestió de Residus Municipals de Catalunya (PINFRECAT), que garanteix el finançament de totes les actuacions previstes.

Segons la previsió establerta a l’abril, les obres començaran l’any 2022 i acabaran el 2024 amb la posada en marxa de la planta a ple rendiment. En concret, la subvenció permetrà ampliar la capacitat de tractament de la planta fins a les 80.000 tones anuals, i enfocar una segona etapa de creixement fins a les 100.000 tones a l'any.

S’hi podrà tractar la fracció orgànica en dues línies separades i amb processos adequats segons la seva qualitat, tot incorporant nous sistemes de pretractament, així com reformant els sistemes existents i minimitzant la generació de rebuig. També s'incorporarà un sistema d'assecatge tèrmic del rebuig amb aprofitament energètic, que reduirà la generació i l'adequarà per a una valorització energètica posterior, i un procés d'higienització del digest.

Les millores aplicades permetran ampliar la capacitat de digestió anaeròbia i de cogeneració amb biogàs i incorporar un sistema d'enriquiment per a la conversió a biometà i preparació per a altres usos, com la injecció a xarxa. Per últim, també reorganitzarà altres activitats i serveis existents a l'equipament.

Hemeroteca

Podeu fer cerques per un únic criteri o combinar-ne més d'un per definir amb major precisió els resultats que voleu obtenir.
Calendari
Calendari


RSS
© Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental
- Avís legal